Tangs sundhedseffekter – åbenbaring eller videnskab?
Fakta!
Bedste kvalitet af spisetang i Nordatlanten høstes i disse forårsmåneder til et års forbrug. Typisk af de fire tangarter: Dulse (Söl) som er en rødalge, Kombu (Fingertang), Royal Kombu (Sukkertang) og Wakamé (Vingetang) som alle er brunalger. Tangen tørres, konserveres og evt. pakkes til et års forventet forbrug. Af høsten 2016, er der stort set kun solgt Dulse på grund af bogen: ”Den Medicinske Seer” af Anthony William. De andre kasseres og prisen på Dulse skal alene dække alle omkostninger. Det er hverken bæredygtigt eller sund fornuft!
Åbenbaringen!
På side 287 i Anthony William.s: ”Den Medicinske Seer” står flg.: ”Dulse binder kviksølv, bly, aluminium, kobber, kadmium og nikkel og krydser blod-hjerne barrieren. I modsætning til andre former for tang er Dulsen i sig selv i stand til at fjerne kviksølvet. Dulsen trænger dybt ind i kroppens afkroge og finder kviksølvet, binder det til sig og giver ikke slip på det, før det forlader kroppen!”
I Anthony William.s nye bog: ”Den Medicinske Seers Kostguide” side 264 og 265, fremhæves Atlanterhavstang generelt for sundhedsfremme og evnen til at binde tungmetaller.
International forskning!
På side 102 i prof. Ole G. Mouritsens bog: ”Tang – Grøntsager fra havet” står flg.: ”Kostfibrene fremmer tarmfunktionen ved at optage vand, og alginaterne i brunalger synes også at have en vis positiv virkning ved at kunne binde og udskille tungmetaller og radioaktive isotoper som strontium (Sr90) og jod (I31). Det er blevet påvist, at natriumalginat formindsker optaget af strontium i tarmen med en faktor syv. En ulempe kan være, at fibrene også kan tilbageholde mikronæringsstoffer, som derved hindres optagelse i tarmen. Tang, især brunalger, indeholder chlorophyl, carotenoider, vitaminer, steroler og phenoler, som har veldokumenterede anti-oxidative effekter, der kan forebygge hjerte-karsygdomme og cancer!”
Med venlig hilsen
Poul Erik Nielsen
”Tangnørd og formidler i +20 år”
Tlf. 2174 6838