Skip to main content

4 pers

Skal bruges:

  • 1½ spsk salt
  • ½ l kogende vand
  • 2 spsk tørret tang fx Vingetang u. midterribbe eller Fingertang
  • 4 spsk smagsneutral olie
  • ½-1 tsk koncentreret flydende røgaroma (liquid smoke)
  • 1 spsk tørret dild (kan udelades)
  • 3 mellemstore gulerødder

Sådan:

Bland marinaden med tang, olie, røgaroma og tørret dild

I en gryde koger du vand og salt

Skyl og skær/skræl pletter af gulerødderne. Brug skræller eller mandolinjern til at skrælle dem i tynde skiver. Kom strimlerne i det kogende vand 1-1½ min og sørg for at de er dækket af vand og ikke koger for længe. Hæld strimlerne i et dørslag og nedkøl dem med koldt vand. Afdryp gulerødderne og bland dem grundigt med marinaden. Smag evt. til med salt og røgaroma.

Lad dem gerne stå og marinere lidt inden de skal bruges. Gulerødderne kan holde sig op til 3 dage på køl.

Skrevet af Ursula Meander Bjerggaard

GRATIS LEVERING TIL NÆRMESTE GLS PAKKESHOP VED KØB FOR MINDST 500 KR.

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk