Skip to main content

Byg og saltet torsk med Kombu

Tilberedning:
Vask risen i koldt vand og lad det dryppe af. Put ris, perlebyg og ½ kop koldt vand og en knivsp. salt i en trykkoger.
Dagen før vandes den saltede torsk ud i en skål med koldt vand.
Pochér torsken i vand med bouquet garni. Del den i mindre stykker før afkøling.
Opblød Kombu i 20 min i koldt vand.
Hæld 1 tsk. Olivenolie i en gryde, arrangér de snittede løg og 1 laurbærblad ovenpå, derefter et tyndt lag ris/byg blandingen, derefter et lag skivede kartofler, et tyndt lag af torskestykker, snittede hvidløg, gulerod, en smule timian, olie og flager af Kombu. Fortsæt lagene indtil alle ingredienser er brugt. Hæld vandm, inklusive det som Kombuen har trukket i, ned langs grydens sider indtil det dækker ingredienserne. Lad det simre under låg ved svag varme i 1 t. indtil alt vand er absorberet. Retten kan også tilberedes som gratin. Tilfør lidt mere vand fordi der fordamper mere ved tilberedning i ovn. Servér med grøn salat for at lette retten.

(4 pers.)
Sværhedsgrad: 3.
Tilberedningstid:

Ingredienser:
1/3 kop ris,
¾ kop perle byg,
350 g saltet torsk,
3 kartofler,
1 løg,
1 gulerod,
3 fed hvidløg,
et par blade Kombu,
3 laurbærblade,
olivenolie og timian

GRATIS LEVERING TIL NÆRMESTE GLS PAKKESHOP VED KØB FOR MINDST 500 KR.

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk