Se vores store udvalg af

tang fra atlanterhavet

Tang er det ideelle svar på ønsket om at spise naturlige produkter. Tang er rig på mineraler, vitaminer, aminosyrer, omega-6 og omega-3-fedtsyrer og kostfibre.

Økologisk tang fra Irland

Tang fra Connemara Organic Seaweed Ltd, Galway, Irland er håndhøstet, sorteret og tørret ved lav temperatur. Økologisk høstet, håndteret og pakket. Den har den rene rå og autentiske tangsmag.

Islandsk tang – en rig kilde til næringsstoffer

Tang fra Islensk Hollusta ehf, Hafnafjordur, Island er håndhøstet, sorteret og overfladebehandlet med en mælkesyrebakteriekultur inden tørring. Behandlingen hygiejniserer og slører den rå og autentiske tangsmag. 
Islandsk Dulse kan spises som snack direkte fra posen.

Fordele ved tang!

Vitaminer og mineraler

Indholdet af næringsstoffer i tang er mere koncentreret end i grøntsager på land. Det er en
suveræn kilde til mikromineraler og vitaminer herunder:

 • Calcium
 • Magnesium
 • Zink
 • Jern
 • Selen
 • Vitamin A
 • Vitamin B inkl. B9 (Folinsyre) og B12 (Cobalamin)
 • Vitamin C (Ascorbinsyre)
 • Vitamin E (Tocopherol)
 • ikke mindst et højt indhold af Jod.

Omega-3 fedtsyrerne – DHA (Docosahexaensyre) og EPA (Eicosapentaensyre)

Til forskel fra landplanter indeholder tang ”klar til brug” Omega-3 fedtsyrerne DHA og EPA, så tang er en pålidelig kilde til Omega-3 for vegetarer og veganere. Disse aktive ingredienser er velundersøgt for deres vigtige rolle i forebyggelsen af inflammation, blodpropper og forhøjet blodtryk.

Kostfibre og prebiotika

Bakterier i tarmen spiller en betydningsfuld rolle i fordøjelsen af vores føde og vores sundhed i al almindelighed. Tang er ideel næring for tarmens mikroorganismer. En videnskabelig artikel i Journal of Applied Phycology beskriver at 23-64 pct af tangs vægt er kostfibre. Flere videnskabelige kilder angiver også at tang kan virke som prebiotika dvs. fremmer de sunde bakterier i tarmen f.eks. mælkesyrebakterierne. Til forskel fra probiotika, hvor det er bakterierne der tilsættes.

Antioxidanter

Tang har et ekstremt højt indhold af antioxidanter. Som en naturlig del af en sund ernæring kan tang hjælpe til med at beskytte mod oxidativ stress, som skyldes en uhensigtsmæssig balance mellem kroppens frie radikaler og antioxidanter. Der forskes intenst i tangs effekt på udviklingen af cancer og fordøjelsesproblemer som ”Crohns” og Colitis ulcerosa.

TANG FRA ATLANTERHAVET

Økologisk tang fra Irland

Tang fra Connemara Organic Seaweed Ltd, Galway, Irland er håndhøstet, sorteret og tørret ved lav temperatur. Økologisk høstet, håndteret og pakket. Den har den rene rå og autentiske tangsmag.

TANG FRA ATLANTERHAVET

Tang fra Island

Tang fra Islensk Hollusta ehf, Hafnafjordur, Island er håndhøstet, sorteret og overfladebehandlet med en mælkesyrebakteriekultur inden tørring. Behandlingen hygiejniserer og slører den rå og autentiske tangsmag. Islandsk Dulse kan spises som snack direkte fra posen.

Atlanterhavstang

Tang bliver en mere og mere populær ingrediens i køkkenerne verden rundt. Det er den bedste naturlige kilde til jod, som er vigtig for vores skjoldbruskkirtels funktion. Tang indeholder også andre makro- og mikromineraler samt vitaminer bl.a. vitamin K, som ellers kun findes i animalske produkter. Antioxidanterne hjælper med at beskytte vores celler mod beskadigelse.

Tang – et væld af næringsstoffer!

 • Makroalger – også kaldet tang – hovedinddeles i røde, brune og grønne arter. Uanset farve optager de kuldioxid, afgiver ilt og oplagrer næringsstoffer præcis som landplanter. 
 • Søsalat er den bedst kendte af de grønne. Den rene stærke farve pynter på enhver salatskål. Sukkertang, Fingertang og Vingetang (Wakamé) er alle brunalger. De kaldes også Kelp og anvendes som grundsubstans i første Dashi dvs. den fond der bruges til Misosuppe. 
 • Ascophyllum nodosum (Buletang eller Grisetang) er den brunalge, som tiltrækker sig størst opmærksomhed pt. da flere har positive erfaringer med effekt på bl.a. psoriasis.  
 • Rødalgerne Dulse (Söl) og Nori (Purpurhinde) har særdeles fine og tynde blade, som gør dem velegnede i den finere madlavning f.eks. i Sushikøkkenet.
 • Mikroalgerne Spirulina Spp og Chlorella Spp anvendes mest som kosttilskud.